V Ljubljani sprememba pri plačevanju parkirnine

Foto: Anže Petkovšek P+R parkirišče Stanežiče
Foto: Anže Petkovšek P+R parkirišče Stanežiče
Ljubljanski mestni svetniki so potrdili spremembe parkirne politike zunaj mestnega središča.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski mestni svetniki so podprli predlog občinskega oddelka za gospodarske dejavnosti in promet in podaljšali čas plačevanja parkirnine na območjih s parkomati zunaj mestnega središča za dve uri na 19. uro. V conah dve in tri je parkiranje trenutno plačljivo od ponedeljka do petka od 7. do 17. ure.

Ob sobotah in nedeljah bo parkiranje v obeh conah še naprej brezplačno, enaka bo ostala tudi višina parkirnine, in sicer 60 centov na uro za drugo in 40 centov na uro za tretjo cono.

Plačljivo parkiranje bo po novem do 19. ure tudi na javnih parkiriščih v okolici pokopališč Žale in Polje. Novosti bodo veljale tudi na parkiriščih P+R Dolgi most, Barje, Ježica, Stanežiče, Stožice in Sudenec. Doslej je bilo parkiranje na njih plačljivo med tednom, po novem pa bo tudi ob sobotah in nedeljah.

Foto: Anže Petkovšek P+R parkirišče

Samostojni svetnik Liste kolesarjev in pešcev Janez Stariha je spremembe podprl. Kot je dejal, se v listi zavzemajo, da bi bila višina parkirnine v centru mesta še višja. Svetnik NSi Jožef Horvat je medtem predlagal, da bi občina med prazniki voznike oprostila plačila parkirnine, a pobuda ni padla na plodna tla.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 02:02 30. Marec 2021.

    Oh ta naš Zoki! Pa tako dobrega se je naredil med časom karantene. Ljubljančanom namreč ni bilo potrebno plačevati parkirnine …

  • 20:45 29. Marec 2021.

    Kje je železniško-avtobusna postaja, kje so nove kolesarske poti, povezave vsaj s Trzinom, Vrhniko in Grosupljem za vožnjo študentov in …

  • 20:43 29. Marec 2021.

    Tipični Janković, turbokapitalist, počasi nam bo pil kri, pred leti je napovedal, da bo celoten obroč zaračunaval. Njemu raba avtov …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.