Slovenija
5075 ogledov

V Ljubljani sprememba pri plačevanju parkirnine

P+R parkirišče Anže Petkovšek P+R parkirišče Stanežiče
Ljubljanski mestni svetniki so potrdili spremembe parkirne politike zunaj mestnega središča.

Ljubljanski mestni svetniki so podprli predlog občinskega oddelka za gospodarske dejavnosti in promet in podaljšali čas plačevanja parkirnine na območjih s parkomati zunaj mestnega središča za dve uri na 19. uro. V conah dve in tri je parkiranje trenutno plačljivo od ponedeljka do petka od 7. do 17. ure.

Ob sobotah in nedeljah bo parkiranje v obeh conah še naprej brezplačno, enaka bo ostala tudi višina parkirnine, in sicer 60 centov na uro za drugo in 40 centov na uro za tretjo cono.

Plačljivo parkiranje bo po novem do 19. ure tudi na javnih parkiriščih v okolici pokopališč Žale in Polje. Novosti bodo veljale tudi na parkiriščih P+R Dolgi most, Barje, Ježica, Stanežiče, Stožice in Sudenec. Doslej je bilo parkiranje na njih plačljivo med tednom, po novem pa bo tudi ob sobotah in nedeljah.

P+R parkirišče | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Samostojni svetnik Liste kolesarjev in pešcev Janez Stariha je spremembe podprl. Kot je dejal, se v listi zavzemajo, da bi bila višina parkirnine v centru mesta še višja. Svetnik NSi Jožef Horvat je medtem predlagal, da bi občina med prazniki voznike oprostila plačila parkirnine, a pobuda ni padla na plodna tla.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 3
 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 02:02 30.marec 2021.

  Oh ta naš Zoki! Pa tako dobrega se je naredil med časom karantene. Ljubljančanom namreč ni bilo potrebno plačevati parkirnine in evo ti ga na, hitro bo on ves manjko noter dobil.

 • JZekspert 20:45 29.marec 2021.

  Kje je železniško-avtobusna postaja, kje so nove kolesarske poti, povezave vsaj s Trzinom, Vrhniko in Grosupljem za vožnjo študentov in zaposlenih v Lj? NUULAA! Imamo pa že vsepovsod smrtno nevarne količke. Ampak važno, da bo v svojem propagandnem glasilu Ljubljana ...prikaži več njegova PR ekipa nabijala o zelenem mestu...

 • JZekspert 20:43 29.marec 2021.

  Tipični Janković, turbokapitalist, počasi nam bo pil kri, pred leti je napovedal, da bo celoten obroč zaračunaval. Njemu raba avtov paše, ker pač vleče svoje provizije, vedno razmišlja le na svoj trgovski način... Butični center je le še za turiste, ...prikaži več mesto pa je za domačine vedno bolj neprijazno. Njegov trajnostni razvoj je navadna gnusna laž, žal mi je za bebce, ki tega še niso sprevideli. Da si samo titovko na glavo 2x na leto, pa že zaslepi določen del populacije z nizkim IQjem.