V ljubljanskem hotelu kršili pravice delavcev

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Policisti in Finančna uprava RS (Furs) so v torek opravili poostren nadzor v hotelu InterContinental, kjer so ugotovili kršitve pravic delavcev. Ta namreč sobaric ni prijavil v obvezna socialna zavarovanja in z njimi ni sklenil nobenih pogodb
Oglej si celoten članek

Policijska uprava Ljubljana je v torek skupaj s Fursom opravila reden poostren nadzor kršitev pravic delavcev pri različnih pravnih subjektih v celotnem središču prestolnice. Obiskali so tudi ljubljanski hotel InterContinental, kjer so pregledali izpolnjevanje delovne zakonodaje njihovega zunanjega izvajalca.

Pri tem so na Fursu pri izvajalcu, ki ima sklenjeno pogodbo o poslovnem sodelovanju s hotelom za delo čiščenja sob in skupnih prostorov, ugotovili, da sedem delavk - sobaric - ni prijavil v obvezna socialna zavarovanja in z njimi tudi ni sklenil nobenih pogodb za delo, ki so ga opravljale v času nadzora, so danes za STA sporočili s Fursa.

V vodstvu hotela pa so v torek podarili, da "obisk organov ni bil v nikakršni zvezi oz. dejanjem, povezanim s Hotelom InterContinental Ljubljana". Kot so navedli, so v preiskavi sodelovali v okviru svojih zmožnosti, kar bodo "z dolžno skrbnostjo nadaljevali tudi v prihodnje, v kolikor bo to potrebno".

Poostren nadzor pri različnih pravnih subjektih je sicer potekal skupaj s policisti, ki pa so v nadzoru zaznali sum enega kaznivega dejanja dela na črno. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:20 14. Junij 2023.

    Čeprav se vodstvo hotela želi distancirati od kršitev zaposlenim, ki so jih pri njihovem zunanjem izvajalcu ugotovili inšpektorji, pa je …

  • 14:56 14. Junij 2023.

    Balkanci vedno bolj prisotni pri nas. To je zelo žalostno, da so posamezniki IQ-ja sobne temperature in še kar razmišljajo, …

  • 14:49 14. Junij 2023.

    zaprt srbske tajkune prav tako hotel

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.