Slovenija
1792 ogledov

V ljubljanskem hotelu kršili pravice delavcev

Intercontinental hotel Ljubljana Saša Despot
Policisti in Finančna uprava RS (Furs) so v torek opravili poostren nadzor v hotelu InterContinental, kjer so ugotovili kršitve pravic delavcev. Ta namreč sobaric ni prijavil v obvezna socialna zavarovanja in z njimi ni sklenil nobenih pogodb

Policijska uprava Ljubljana je v torek skupaj s Fursom opravila reden poostren nadzor kršitev pravic delavcev pri različnih pravnih subjektih v celotnem središču prestolnice. Obiskali so tudi ljubljanski hotel InterContinental, kjer so pregledali izpolnjevanje delovne zakonodaje njihovega zunanjega izvajalca.

Pri tem so na Fursu pri izvajalcu, ki ima sklenjeno pogodbo o poslovnem sodelovanju s hotelom za delo čiščenja sob in skupnih prostorov, ugotovili, da sedem delavk - sobaric - ni prijavil v obvezna socialna zavarovanja in z njimi tudi ni sklenil nobenih pogodb za delo, ki so ga opravljale v času nadzora, so danes za STA sporočili s Fursa.

V vodstvu hotela pa so v torek podarili, da "obisk organov ni bil v nikakršni zvezi oz. dejanjem, povezanim s Hotelom InterContinental Ljubljana". Kot so navedli, so v preiskavi sodelovali v okviru svojih zmožnosti, kar bodo "z dolžno skrbnostjo nadaljevali tudi v prihodnje, v kolikor bo to potrebno".

Poostren nadzor pri različnih pravnih subjektih je sicer potekal skupaj s policisti, ki pa so v nadzoru zaznali sum enega kaznivega dejanja dela na črno. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Zoran
    StarMačk 15:20 14.junij 2023.

    Čeprav se vodstvo hotela želi distancirati od kršitev zaposlenim, ki so jih pri njihovem zunanjem izvajalcu ugotovili inšpektorji, pa je dejstvo, da bodo v očeh javnosti tudi oni vsaj moralno odgovorni. Danes je pri izbiri zunanjih izvajalcev pomembna le še ...prikaži več nizka cena, za posledice tega pa si vsi zatiskajo oči! Mogoče je zunanji izvajalec ta posel dobil za tako nizko pogodbeno ceno, da obveznosti lahko izvaja le na način, da krši temeljne pravice svojih zaposlenih!? Glavni krivec pa je politika!

  • alen04 14:56 14.junij 2023.

    Balkanci vedno bolj prisotni pri nas. To je zelo žalostno, da so posamezniki IQ-ja sobne temperature in še kar razmišljajo, da lahko vsepovsod počnejo kar počnejo doma.

  • norigolobizem 14:49 14.junij 2023.

    zaprt srbske tajkune prav tako hotel