V Ljutomerju ne izberite javnega WC

Foto: KVČB Stranišče v Kopru. Foto: KVČB Stranišče v Trbovljah. Foto: KVČB Stranišče v Kranju. Foto: KVČB Stranišče na Bledu. Foto: KVČB Stranišče v Ljutomerju.
Danes je svetovni dan stranišč, zato so v Društvu za kronično vnetno črevesno bolezen tudi letos izbirali Naj javno stranišče 2011. Po dveh letih mariborskega kraljevanja, je tokrat naslov pripadal Mestni občini Koper. Najslabša javna stranišča imajo v občini Ljutomer.
Oglej si celoten članek

Urejena javna stranišča vplivajo na ugled mesta, česar se zaveda tudi vedno več predstavnikov občin, saj so številne občine, ki lani sploh niso imele javnih stranišč, le-te začele graditi, v številnih mestih so javna stranišča obnovili, so v sporočilu za javnost zapisali v omenjenem društvu.

Posebna žirija je tako obiskala 30 občin in ocenjevala javna stranišča po enakih kriterijih kot lani, in sicer dostopnost javnih stranišč, urejenost in higiena sanitarnih prostorov, označenost dostopa, število sanitarij, velikost, stanje opreme in higienski material.

Najbolj sta se tako odrezala dva javna stranišča v Mestni občini Koper, ki sta na dobrih lokacijah, njuna uporaba pa je brezplačna.

Poleg tega pa imata obe lokaciji urejeni tudi stranišči za invalidne osebe.

Drugo mesto je pripadlo Mestni občini Novo mesto, Mestna občina Maribor pa si je letos prislužila tretje mesto.

Ocenjevali tudi stranišča na bencinskih servisih

Komisija je ocenjevala tudi stranišča na bencinskih servisih na avtocestnem križu in skupaj ocenila 28 bencinskih servisov.

Naziv Naj javno stranišče je letos dobil bencinski servis Petrol Barje v smeri Kopra.

Drugo mesto je pripadlo bencinskemu servisu OMV Ravbarkomanda v smeri Ljubljane, na tretjem mestu pa je bencinski servis Petrol Grabonoš v smeri Maribora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.