Slovenija
26 ogledov

V Ljutomerju ne izberite javnega WC

Stranišče v Kopru.
1/5
KVČB
Danes je svetovni dan stranišč, zato so v Društvu za kronično vnetno črevesno bolezen tudi letos izbirali Naj javno stranišče 2011. Po dveh letih mariborskega kraljevanja, je tokrat naslov pripadal Mestni občini Koper. Najslabša javna stranišča imajo v občini Ljutomer.

Urejena javna stranišča vplivajo na ugled mesta, česar se zaveda tudi vedno več predstavnikov občin, saj so številne občine, ki lani sploh niso imele javnih stranišč, le-te začele graditi, v številnih mestih so javna stranišča obnovili, so v sporočilu za javnost zapisali v omenjenem društvu.

Posebna žirija je tako obiskala 30 občin in ocenjevala javna stranišča po enakih kriterijih kot lani, in sicer dostopnost javnih stranišč, urejenost in higiena sanitarnih prostorov, označenost dostopa, število sanitarij, velikost, stanje opreme in higienski material.

Najbolj sta se tako odrezala dva javna stranišča v Mestni občini Koper, ki sta na dobrih lokacijah, njuna uporaba pa je brezplačna.

Poleg tega pa imata obe lokaciji urejeni tudi stranišči za invalidne osebe.

Drugo mesto je pripadlo Mestni občini Novo mesto, Mestna občina Maribor pa si je letos prislužila tretje mesto.

Ocenjevali tudi stranišča na bencinskih servisih

Komisija je ocenjevala tudi stranišča na bencinskih servisih na avtocestnem križu in skupaj ocenila 28 bencinskih servisov.

Naziv Naj javno stranišče je letos dobil bencinski servis Petrol Barje v smeri Kopra.

Drugo mesto je pripadlo bencinskemu servisu OMV Ravbarkomanda v smeri Ljubljane, na tretjem mestu pa je bencinski servis Petrol Grabonoš v smeri Maribora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.