V Loški dolini spet prekuhavajo vodo

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Nujno prekuhavanje vode v občinah Loška dolina in Cerknica.
Oglej si celoten članek

Javno podjetje Komunala Cerknica, d. o. o., obvešča prebivalce občine Cerknica, ki prihajajo iz naselij Laze in Gorenje Jezero, Rudolfovo, Zahrib, Zavrh, Polšeče, Tavžlje, Zala, Sv. Vid, Ravne, Ponikve, Lešnjake, Jeršiče, Čohovo, Begunje, Bezuljak, Dobec, Kožljek in Selšček, da naj do preklica obvezno prekuhavajo pitno vodo. Zadostuje, da voda burno vre tri minute, nato pa naj jo prebivalci hranijo v hladilniku in porabijo v 24 urah.

Vodo je potrebno prekuhavati tudi v občini Loška dolina. Hkrati vse uporabnike pitne vode prosijo, da z vodo ravnajo varčno, saj bo v nasprotnem primeru treba izvesti redukcijo oskrbe s pitno vodo.

Težave z vodo so imeli v Loški dolini že ob junijskem obilnem deževju. Zaradi močno onesnažene vode je imelo težave približno 200 ljudi, en otrok pa naj bi umrl.

Vodo so tri mesece prečiščevali vojaki Slovenske vojske, konec septembra pa so jo končno spet spustili v vodovodni sistem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.