Slovenija
29 ogledov

V Loški dolini spet prekuhavajo vodo

voda Gregor Katič
Nujno prekuhavanje vode v občinah Loška dolina in Cerknica.

Javno podjetje Komunala Cerknica, d. o. o., obvešča prebivalce občine Cerknica, ki prihajajo iz naselij Laze in Gorenje Jezero, Rudolfovo, Zahrib, Zavrh, Polšeče, Tavžlje, Zala, Sv. Vid, Ravne, Ponikve, Lešnjake, Jeršiče, Čohovo, Begunje, Bezuljak, Dobec, Kožljek in Selšček, da naj do preklica obvezno prekuhavajo pitno vodo. Zadostuje, da voda burno vre tri minute, nato pa naj jo prebivalci hranijo v hladilniku in porabijo v 24 urah.

Vodo je potrebno prekuhavati tudi v občini Loška dolina. Hkrati vse uporabnike pitne vode prosijo, da z vodo ravnajo varčno, saj bo v nasprotnem primeru treba izvesti redukcijo oskrbe s pitno vodo.

Težave z vodo so imeli v Loški dolini že ob junijskem obilnem deževju. Zaradi močno onesnažene vode je imelo težave približno 200 ljudi, en otrok pa naj bi umrl.

Vodo so tri mesece prečiščevali vojaki Slovenske vojske, konec septembra pa so jo končno spet spustili v vodovodni sistem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.