V Makedoniji prijeli slovenskega obveščevalca, ki naj bi vohunil

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Makedonska policija je sredi aprila prijela slovenskega agenta varnostne in obveščevalne službe, ki je z velikim dronom s pritrjeno kamero snemal v bližini počitniške rezidence makedonskega predsednika Ivanova na Ohridskem jezeru, je danes poročal POP TV. Slovenca naj bi v Makedoniji najprej osumili vohunjenja, nato pa so ga le oglobili.
Oglej si celoten članek

Slovenec se je makedonskim policistom predstavil kot agent slovenske varnostne in obveščevalne službe. Identificiral se je z Natovo člansko izkaznico in povedal, da je sicer na misiji v Neaplju. V Makedoniji naj bi bil zasebno, na dopustu, dron pa da je njegova last in da ga je spuščal z otrokom.

Makedonska policija je slovenskega obveščevalca nemudoma pridržala ter mu zasegla osebne dokumente in dron. Posumili naj bi v vohunjenje, o vsem tem pa so obvestili tudi zunanje ministrstvo, še navaja POP TV.

V reševanje slovenskega agenta, da ta ne bi zaradi vohunjenja obstal v makedonskem priporu, se naj bi potem vključil najvišji aparat obrambnega ministrstva.

Agent jo je na koncu odnesel zgolj s 500 evrov kazni za prekršek, vrnili pa so mu tako dron kot osebne dokumente. Z družino je potem Makedonijo nemudoma zapustil, še poroča televijzija in dodaja, da na Morsu vztrajajo, da Slovenec ni deloval pod krinko.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 09:23 7. Junij 2017.

    Pa tale mora biti en velik klovn!!!!

  • 20:14 6. Junij 2017.

    Slovenski virtualni obveščevalni agenti so prava rariteta med svetovnimi agenti ...........po moje se do solz nasmejijo .

  • 16:45 6. Junij 2017.

    Sigurno je agent SDS, je...bati ga v rit, da se mu prikažejo prividi pleškota - SLO albaneza

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.