Slovenija
90 ogledov

V Makedoniji prijeli slovenskega obveščevalca, ki naj bi vohunil

Vojak Saša Despot
Makedonska policija je sredi aprila prijela slovenskega agenta varnostne in obveščevalne službe, ki je z velikim dronom s pritrjeno kamero snemal v bližini počitniške rezidence makedonskega predsednika Ivanova na Ohridskem jezeru, je danes poročal POP TV. Slovenca naj bi v Makedoniji najprej osumili vohunjenja, nato pa so ga le oglobili.

Slovenec se je makedonskim policistom predstavil kot agent slovenske varnostne in obveščevalne službe. Identificiral se je z Natovo člansko izkaznico in povedal, da je sicer na misiji v Neaplju. V Makedoniji naj bi bil zasebno, na dopustu, dron pa da je njegova last in da ga je spuščal z otrokom.

Makedonska policija je slovenskega obveščevalca nemudoma pridržala ter mu zasegla osebne dokumente in dron. Posumili naj bi v vohunjenje, o vsem tem pa so obvestili tudi zunanje ministrstvo, še navaja POP TV.

V reševanje slovenskega agenta, da ta ne bi zaradi vohunjenja obstal v makedonskem priporu, se naj bi potem vključil najvišji aparat obrambnega ministrstva.

Agent jo je na koncu odnesel zgolj s 500 evrov kazni za prekršek, vrnili pa so mu tako dron kot osebne dokumente. Z družino je potem Makedonijo nemudoma zapustil, še poroča televijzija in dodaja, da na Morsu vztrajajo, da Slovenec ni deloval pod krinko.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Alen Jazbec 09:23 07.junij 2017.

    Pa tale mora biti en velik klovn!!!!

  • Avatar Leon
    Leon 20:14 06.junij 2017.

    Slovenski virtualni obveščevalni agenti so prava rariteta med svetovnimi agenti ...........po moje se do solz nasmejijo .

  • dragec 16:45 06.junij 2017.

    Sigurno je agent SDS, je...bati ga v rit, da se mu prikažejo prividi pleškota - SLO albaneza