V Mariboru izkoriščali Kolumbijke in Venezuelčanke

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Izkoristili so njihovo socialno ekonomsko stisko.
Oglej si celoten članek

Mariborski kriminalisti so obravnavali primer trgovine z ljudmi, katere so osumljeni 53-letna državljanka Slovenije, 71-letni državljan Slovenije in 56-letna državljanka Srbije. 

V nočnem klubu naj bi najmanj tri tujke, državljanke Venezuele in Kolumbijo, preslepili, češ da naj bi v lokalu delale kot plesalke. Organizirali so njihov prevoz v Slovenijo, jih nastanili v bližini nočnega kluba, nato pa izkoristili njihovo socialno ekonomsko stisko in jim povedali, da njihovo delo ne zajema le plesa, temveč tudi izvajanje prostitucije. 

"Zaradi izkoriščanja prostitucije so osumljenci z zlorabo odvisnega in podrejenega položaja z navedenimi žrtvami razpolagali, jih v prostitucijo prisiljevali in le to nadzirali ter od prostitucije pridobivali protipravno premoženjsko korist," so pojasnili na PU Maribor.

Kriminalisti so z izvajanjem preiskav, zbiranjem obvestil in izvedbo drugih aktivnosti zbrali dovolj dokazov, da so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja trgovine z ljudmi po 113. členu Kazenskega zakonika vse tri pridržane osumljence s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Žrtve so medtem namestili v krizno namestitev.

Za storilce je zdaj zagrožena zaporna kazen od treh do petnajstih let.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:57 20. Januar 2022.

    Po pol leta bodo vsi izpuščeni zaradi procesnih napak.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.