Slovenija > Črna kronika
2176 ogledov

V Mariboru izkoriščali Kolumbijke in Venezuelčanke

Prostitucija Profimedia
Izkoristili so njihovo socialno ekonomsko stisko.

Mariborski kriminalisti so obravnavali primer trgovine z ljudmi, katere so osumljeni 53-letna državljanka Slovenije, 71-letni državljan Slovenije in 56-letna državljanka Srbije. 

V nočnem klubu naj bi najmanj tri tujke, državljanke Venezuele in Kolumbijo, preslepili, češ da naj bi v lokalu delale kot plesalke. Organizirali so njihov prevoz v Slovenijo, jih nastanili v bližini nočnega kluba, nato pa izkoristili njihovo socialno ekonomsko stisko in jim povedali, da njihovo delo ne zajema le plesa, temveč tudi izvajanje prostitucije. 

"Zaradi izkoriščanja prostitucije so osumljenci z zlorabo odvisnega in podrejenega položaja z navedenimi žrtvami razpolagali, jih v prostitucijo prisiljevali in le to nadzirali ter od prostitucije pridobivali protipravno premoženjsko korist," so pojasnili na PU Maribor.

Kriminalisti so z izvajanjem preiskav, zbiranjem obvestil in izvedbo drugih aktivnosti zbrali dovolj dokazov, da so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja trgovine z ljudmi po 113. členu Kazenskega zakonika vse tri pridržane osumljence s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Žrtve so medtem namestili v krizno namestitev.

Za storilce je zdaj zagrožena zaporna kazen od treh do petnajstih let.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Luksi 16:57 20.januar 2022.

    Po pol leta bodo vsi izpuščeni zaradi procesnih napak.