V Mariboru zgorela dva radarja

Foto: Fotosmedia Radar v Mariboru Foto: Fotosmedia Radar v Mariboru Foto: Fotosmedia Radar v Mariboru
Mariborski gasilci so morali ponoči znova gasiti nove radarje za merjenje hitrosti na cestah. Najprej je zagorel na Titovi cesti v križišči z ul. Pariške komune, kasneje pa še na Koroški cesti v križišču z Gosposvetsko ulico pri kopališču-terme Fonatana
Oglej si celoten članek

Prvi prekrškarji bodo kmalu prejeli obvestila s položnicami, zadeva pa se bo preselila še v mestno hišo. Dvanajsterici opozicijskih mestnih svetnikov je namreč uspela zahteva za izredno sejo, ki je sklicana za petek.

Vprašljiv tudi način izbire koncesionarja

Vprašljiv naj bi bil tudi način izbire koncesionarja, a na občini očitke zavračajo. Za projekt nadgradnje in avtomatizacije cestnega prometa v Mestni občini Maribor, vrednega nekaj manj kot 30 milijonov evrov, je bilo po objavi javnega naročila izbrano podjetje Iskra Sistemi.

Na občini poudarjajo, da je bil sistem uveden izključno z namenom varovanja varnosti v cestnem prometu, saj je bila hitrost na mariborskih cestah velikokrat prekoračena. "Cilj tega je, da vozniki začnejo voziti v skladu s predpisi, in ne kaznovanje. Tega ne bodo plačali davkoplačevalci, kot se zdaj rado govori, ampak kršitelji zakonodaje," je v ponedeljek izpostavila direktorica mestne uprave Milica Simonič Steiner.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 17:05 1. November 2012.

    so policaji štrajkali že nekajkrat in niso pisali kazni. posledica, manj nesreč!!! idi gledat za nazaj, pol pa pametuj. če …

  • 00:54 1. November 2012.

    Koliko ljudi je umrlo oziroma se huje poškodovalo v teh križiščih v zadnjih 5 letih?

  • 18:21 30. Oktober 2012.

    Nekaj je Odveč. Ali radarji ali znaki za omejitev hitrosti. ( Prav zanima me, kako bi zgledal en sam dan …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.