Slovenija > Črna kronika
2 ogledov

V Mariboru zgorela dva radarja

Radar v Mariboru
1/3
MOM
Mariborski gasilci so morali ponoči znova gasiti nove radarje za merjenje hitrosti na cestah. Najprej je zagorel na Titovi cesti v križišči z ul. Pariške komune, kasneje pa še na Koroški cesti v križišču z Gosposvetsko ulico pri kopališču-terme Fonatana

Prvi prekrškarji bodo kmalu prejeli obvestila s položnicami, zadeva pa se bo preselila še v mestno hišo. Dvanajsterici opozicijskih mestnih svetnikov je namreč uspela zahteva za izredno sejo, ki je sklicana za petek.

Vprašljiv tudi način izbire koncesionarja

Vprašljiv naj bi bil tudi način izbire koncesionarja, a na občini očitke zavračajo. Za projekt nadgradnje in avtomatizacije cestnega prometa v Mestni občini Maribor, vrednega nekaj manj kot 30 milijonov evrov, je bilo po objavi javnega naročila izbrano podjetje Iskra Sistemi.

Na občini poudarjajo, da je bil sistem uveden izključno z namenom varovanja varnosti v cestnem prometu, saj je bila hitrost na mariborskih cestah velikokrat prekoračena. "Cilj tega je, da vozniki začnejo voziti v skladu s predpisi, in ne kaznovanje. Tega ne bodo plačali davkoplačevalci, kot se zdaj rado govori, ampak kršitelji zakonodaje," je v ponedeljek izpostavila direktorica mestne uprave Milica Simonič Steiner.

Komentarjev 13
  • BenX 17:05 01.november 2012.

    so policaji štrajkali že nekajkrat in niso pisali kazni. posledica, manj nesreč!!! idi gledat za nazaj, pol pa pametuj. če si ti hepan in rabiš represijo, da te nazaj drži - bravo, nekateri tega ne potrebujemo.

  • Skippy 00:54 01.november 2012.

    Koliko ljudi je umrlo oziroma se huje poškodovalo v teh križiščih v zadnjih 5 letih?

  • mufi 18:21 30.oktober 2012.

    Nekaj je Odveč. Ali radarji ali znaki za omejitev hitrosti. ( Prav zanima me, kako bi zgledal en sam dan Brez znakov in radarjev.. ( Pravzaprav si komot lahko predstavljam ; pa še semaforji bi lahko bili "tiho". Prav lušten hec bi nastal.