V montažo brez poroštva

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Teš. Gradbišče bloka 6 prevzema Alstom, o penalih molčijo.
Oglej si celoten članek

Šoštanj. Dobavitelj opreme Alstom danes prevzema gradbišče bloka 6, kjer bo začel montirati primarno jekleno konstrukcijo.

Predstavniki Alstoma so dejstvo, da še ni državnega poroštva za 440 milijonov evrov posojila, “sprejeli z razumevanjem”, so sporočili iz Termoelektrarne Šoštanj (Teš). Za pojasnila, ali to pomeni, da Tešu zaradi zamude ne bo treba plačati sto tisoč evrov penalov na dan, v Tešu niso bili dosegljivi. Soglasja za pripravo na montažo sekundarne jeklene konstrukcije namreč Alstomu še niso dali, saj bodo počakali na uradno stališče vlade.

Minister za gospodarstvo Radovan Žerjav je včeraj povedal, da se bo treba odločiti hitro in da je državno poroštvo “najrealnejša možnost”. Pred tem bi sicer proučil, ali je mogoče izkoristiti možnost iz spremenjenega energetskega zakona in zastaviti objekte. Kot smo poročali, bi cenitev objektov in nova pogajanja z bankami projekt močno zamaknila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.