Slovenija
21 ogledov

V montažo brez poroštva

Teš 6 Gregor Katič
Teš. Gradbišče bloka 6 prevzema Alstom, o penalih molčijo.

Šoštanj. Dobavitelj opreme Alstom danes prevzema gradbišče bloka 6, kjer bo začel montirati primarno jekleno konstrukcijo.

Predstavniki Alstoma so dejstvo, da še ni državnega poroštva za 440 milijonov evrov posojila, “sprejeli z razumevanjem”, so sporočili iz Termoelektrarne Šoštanj (Teš). Za pojasnila, ali to pomeni, da Tešu zaradi zamude ne bo treba plačati sto tisoč evrov penalov na dan, v Tešu niso bili dosegljivi. Soglasja za pripravo na montažo sekundarne jeklene konstrukcije namreč Alstomu še niso dali, saj bodo počakali na uradno stališče vlade.

Minister za gospodarstvo Radovan Žerjav je včeraj povedal, da se bo treba odločiti hitro in da je državno poroštvo “najrealnejša možnost”. Pred tem bi sicer proučil, ali je mogoče izkoristiti možnost iz spremenjenega energetskega zakona in zastaviti objekte. Kot smo poročali, bi cenitev objektov in nova pogajanja z bankami projekt močno zamaknila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.