V najboljši regiji kaže na poslabšanje

Foto: Profimedia Covid-19 koronavirus test Foto: Profimedia Koronavirus covid-19 laboratorij
V Sloveniji se razmere še naprej izboljšujejo, 14-dnevna incidenca na sto tisoč prebivalcev je trenutno 218, sedemdnevna pa 94.
Oglej si celoten članek

Najslabše so razmere v primorsko-notranjski regiji, druga najslabša pa je osrednjeslovenska regija. Na dnu grafa so jugovzhodna Slovenija, savinjska, goriška, pomurska in koroška regija.

V primorsko-notranjski regiji je bilo v zadnjih 14 dneh 3,4-krat toliko okužb kot v koroški in 1,6-krat toliko kot je slovensko povprečje. Zadnji dnevni podatki sicer niso najbolj vzpodbudni. 

Sedemdnevna incidenca v primerjavi s 14-dnevno obeta izboljšanje v vseh regijah razen v koroški regiji. Primerjavo smo opravili tako, da smo sedemdnevno incidenco pomnožili z dva.

Zaskrbljujoče le je majhno izboljšanje v najbolj prizadeti primorsko-notranjski regiji, pa tudi v največji osrednjeslovenski regiji izboljšanje, ki se obeta, ni ravno izrazito.

Ukom in NIJZ danes začenjata z akcijo informiranja o cepljenju s stojnicami po Sloveniji. Na njih bodo informacije o cepljenju podajali študenti višjih letnikov medicine, obiskali jih bodo tudi predstavniki stroke in vlade. Na Prešernovem trgu po besedah vladne govorke za covid-19 Maje Bratuša že stoji.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 13:10 28. Maj 2021.

    Po današnjem petku lenuhov, prisesancev na državne jasli, jugovičev in mamilašev se bo tudi v osrednji regiji stanje poslabšalo.

  • 12:34 28. Maj 2021.

    Vladi, dosti je bilo zavajanja in demagogije, danes je dan za vstajo proti takšni pokvarjeni ., zavrženi politiki !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.