Slovenija
37179 ogledov

V najboljši regiji kaže na poslabšanje

Covid-19 koronavirus test
1/2
Profimedia
V Sloveniji se razmere še naprej izboljšujejo, 14-dnevna incidenca na sto tisoč prebivalcev je trenutno 218, sedemdnevna pa 94.

Najslabše so razmere v primorsko-notranjski regiji, druga najslabša pa je osrednjeslovenska regija. Na dnu grafa so jugovzhodna Slovenija, savinjska, goriška, pomurska in koroška regija.

V primorsko-notranjski regiji je bilo v zadnjih 14 dneh 3,4-krat toliko okužb kot v koroški in 1,6-krat toliko kot je slovensko povprečje. Zadnji dnevni podatki sicer niso najbolj vzpodbudni. 

Sedemdnevna incidenca v primerjavi s 14-dnevno obeta izboljšanje v vseh regijah razen v koroški regiji. Primerjavo smo opravili tako, da smo sedemdnevno incidenco pomnožili z dva.

Zaskrbljujoče le je majhno izboljšanje v najbolj prizadeti primorsko-notranjski regiji, pa tudi v največji osrednjeslovenski regiji izboljšanje, ki se obeta, ni ravno izrazito.

Ukom in NIJZ danes začenjata z akcijo informiranja o cepljenju s stojnicami po Sloveniji. Na njih bodo informacije o cepljenju podajali študenti višjih letnikov medicine, obiskali jih bodo tudi predstavniki stroke in vlade. Na Prešernovem trgu po besedah vladne govorke za covid-19 Maje Bratuša že stoji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Plavi-mil 13:10 28.maj 2021.

    Po današnjem petku lenuhov, prisesancev na državne jasli, jugovičev in mamilašev se bo tudi v osrednji regiji stanje poslabšalo.

  • Ender3 12:34 28.maj 2021.

    Vladi, dosti je bilo zavajanja in demagogije, danes je dan za vstajo proti takšni pokvarjeni ., zavrženi politiki !