V naselju, kjer je omejitev 50 km/h, norel 112 km/h

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V Dolenjskih Toplicah so policisti ustavili divjaka, ki je omejitev prekoračil kar za 62 km/h.
Oglej si celoten članek

Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so v večernih urah opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti Traffic Patrol.

Ugotovili so, da je v naselju Zalog, kjer je hitrost omejena na 50 km/h, 29-letni voznik osebnega avtomobila vozil s hitrostjo 112 km/h.

Kršitelja so ustavili, mu odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili pristojno sodišče.

Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se voznika, ki na cesti v naselju prekorači dovoljeno hitrost za več kot 50 km/h, kaznuje z globo 1200 evrov. Vozniku se izreče tudi 18 kazenskih točk.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:45 21. Februar 2017.

    Verjetno je hotel k zdravniku spraviti kakšnega pešca ali drugega udeleženca v prometu, pa so mu kruti policaji to preprečili.

  • 10:29 21. Februar 2017.

    Vem da to ni opravičilo, kaj pa če se mu je mudilo nekoga na hitro spraviti k zdravniku? In če …

  • 10:14 21. Februar 2017.

    V redu je. Se mu je spačalo. Še naj jih ustavljajo, pa kante lepo poberejo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.