V nasprotni smeri po gorenjski avtocesti

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Voznik je po napačni strani vozil iz Lesc proti Kranj. Policisti ga niso izsledili, zato prosijo za pomoč.
Oglej si celoten članek

Iz Lesc proti Kranju je po nasprotnem pasu gorenjske avtoceste vozil bel avtomobil. Voznik se je že umaknil, najverjetneje pri bencinskem servisu v Radovljici, policija pa o njem še vedno zbira obvestila.

Policija ob tem opozarja, da je vožnja v nasprotni smeri izredno nevarna in tudi prepovedana z zakonom. Voznikom, ki vozijo v nasprotni smeri svetujejo, da naj vozilo takoj ustavijo, če se le da izven vozišča in obvestijo policijo, ki bo poskrbela za ustrezno zavarovanje kraja.

Če pa so vozniki obveščeni, da jim po avtocesti iz nasprotne smeri prihaja vozilo, naj zmanjšajo hitrost, po potrebi vključijo vse štiri smerne utripalke in vozijo previdno. Policija voznikom priporoča vožnjo po desni strani vozišča in svetuje naj ne prehitevajo. O voznikih, ki vozijo v nasprotno smer, naj obvestijo policijo.

Vožnja v nasprotni smeri avtoceste se kaznuje z globo v višini najmanj 1.200 evrov, 18 kazenskimi točkami in takojšnjim začasnim odvzemom vozniškega dovoljenja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.