Slovenija
49 ogledov

V nasprotni smeri po gorenjski avtocesti

Cestninski nadzor Nino Verdnik
Voznik je po napačni strani vozil iz Lesc proti Kranj. Policisti ga niso izsledili, zato prosijo za pomoč.

Iz Lesc proti Kranju je po nasprotnem pasu gorenjske avtoceste vozil bel avtomobil. Voznik se je že umaknil, najverjetneje pri bencinskem servisu v Radovljici, policija pa o njem še vedno zbira obvestila.

Policija ob tem opozarja, da je vožnja v nasprotni smeri izredno nevarna in tudi prepovedana z zakonom. Voznikom, ki vozijo v nasprotni smeri svetujejo, da naj vozilo takoj ustavijo, če se le da izven vozišča in obvestijo policijo, ki bo poskrbela za ustrezno zavarovanje kraja.

Če pa so vozniki obveščeni, da jim po avtocesti iz nasprotne smeri prihaja vozilo, naj zmanjšajo hitrost, po potrebi vključijo vse štiri smerne utripalke in vozijo previdno. Policija voznikom priporoča vožnjo po desni strani vozišča in svetuje naj ne prehitevajo. O voznikih, ki vozijo v nasprotno smer, naj obvestijo policijo.

Vožnja v nasprotni smeri avtoceste se kaznuje z globo v višini najmanj 1.200 evrov, 18 kazenskimi točkami in takojšnjim začasnim odvzemom vozniškega dovoljenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.