V Nemčijo za nekaj evrov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nizkocenovniki. Z Ryanairom iz Slovenije morda kmalu v osrednjo Nemčijo, v Španijo pa z Vuelingom.
Oglej si celoten članek

Za pet novih letalskih linij, ki jih je včeraj napovedal Marjan Hribar, vršilec dolžnosti generalnega direktorja direktorata za turizem na ministrstvu za gospodarstvo, naj bi se po neuradnih podatkih dogovarjali z letalskimi družbami Ryanair (povezava z Nemčijo), Wizz Air (Irska), Vueling (Španija) ter še dvema prevoznikoma za Norveško in Italijo. Na ministrstvu niso ne potrdili ne zanikali, da gre za letalske družbe, ki jih navajamo.

Razpis kmalu

Slovenska turistična organizacija bo namreč po priporočilu vlade izvedla javni razpis, na podlagi tega pa sofinancirala izvedbo marketinških dejavnosti v podporo letalskim povezavam do omenjenih držav.

“Če nove linije ne bodo konkurirale linijam Adrie Airways, razumemo, da želi vlada s tem ukrepom v Slovenijo predvsem pripeljati nove turiste,” je komentiral Robert Vuga, izvršni direktor nacionalnega prevoznika Adrie Airways.

Zmago Skobir, predsednik uprave Aerodroma Ljubljana, je pred časom dejal, da so navedene destinacije zanimive tudi zanje, in izpostavil neposredno povezavo s severno Nemčijo, zlasti Düsseldorfom, ki je velik turistični potencial. Kot je dodal, jim primanjkuje povezav s Skandinavijo, dodatne nove potnike pa po njegovih besedah ponujajo še angleški, španski in italijanski trg.

Medtem ko letalske vozovnice nizkocenovnih prevoznikov po Evropi stanejo nekaj deset evrov, bi za novembrski povratni let z Adrio Airways v Barcelono včeraj odšteli od 300 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:16 3. Oktober 2011.

    Žal prepozno. Država jim je že dala 50 miljonov evrov davkoplačevalskega denarja.

  • 10:32 28. September 2011.

    In kaj bodo zdej storili šoferji in kelnarce pri Adrii,a še zmerej vztrajajo na stari kolktivni al bojo "mal"popustil,golazen požrešna?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.