Slovenija
5 ogledov

V Nemčijo za nekaj evrov

Letalo Ryanaira Žurnal24 main
Nizkocenovniki. Z Ryanairom iz Slovenije morda kmalu v osrednjo Nemčijo, v Španijo pa z Vuelingom.

Za pet novih letalskih linij, ki jih je včeraj napovedal Marjan Hribar, vršilec dolžnosti generalnega direktorja direktorata za turizem na ministrstvu za gospodarstvo, naj bi se po neuradnih podatkih dogovarjali z letalskimi družbami Ryanair (povezava z Nemčijo), Wizz Air (Irska), Vueling (Španija) ter še dvema prevoznikoma za Norveško in Italijo. Na ministrstvu niso ne potrdili ne zanikali, da gre za letalske družbe, ki jih navajamo.

Razpis kmalu

Slovenska turistična organizacija bo namreč po priporočilu vlade izvedla javni razpis, na podlagi tega pa sofinancirala izvedbo marketinških dejavnosti v podporo letalskim povezavam do omenjenih držav.

“Če nove linije ne bodo konkurirale linijam Adrie Airways, razumemo, da želi vlada s tem ukrepom v Slovenijo predvsem pripeljati nove turiste,” je komentiral Robert Vuga, izvršni direktor nacionalnega prevoznika Adrie Airways.

Zmago Skobir, predsednik uprave Aerodroma Ljubljana, je pred časom dejal, da so navedene destinacije zanimive tudi zanje, in izpostavil neposredno povezavo s severno Nemčijo, zlasti Düsseldorfom, ki je velik turistični potencial. Kot je dodal, jim primanjkuje povezav s Skandinavijo, dodatne nove potnike pa po njegovih besedah ponujajo še angleški, španski in italijanski trg.

Medtem ko letalske vozovnice nizkocenovnih prevoznikov po Evropi stanejo nekaj deset evrov, bi za novembrski povratni let z Adrio Airways v Barcelono včeraj odšteli od 300 evrov.

Komentarjev 2
  • mirko 20:16 03.oktober 2011.

    Žal prepozno. Država jim je že dala 50 miljonov evrov davkoplačevalskega denarja.

  • Avatar križar
    križar 10:32 28.september 2011.

    In kaj bodo zdej storili šoferji in kelnarce pri Adrii,a še zmerej vztrajajo na stari kolktivni al bojo "mal"popustil,golazen požrešna?