V Novi Gorici trikrat bolje kot v Izoli

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
Poslovanje. V izolski splošni bolnišnici samo za zdravila dolgujejo skoraj šest milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Bolnišnice. V Splošni bolnišnici (SB) dr. Franca Derganca Nova Gorica finančnih težav nimajo. Vse zapadle obveznosti plačujejo v pogodbenih rokih, trdijo, poleg tega poslujejo pozitivno – trenutno imajo okoli pol milijona evrov presežka odhodkov nad prihodki.

V drugi primorski SB, v Izoli, pa so rezultati poslovanja slabi. Izguba v prvih devetih mesecih letos znaša blizu 1,1 milijona evrov. Po besedah direktorja Janija Derniča samo dobaviteljem zdravil dolgujejo dobrega 5,7 milijona evrov, dolgujejo pa tudi drugim dobaviteljem.

Dodatek za dvojezičnost

V Izoli trdijo, da bi poslovali bolje, če bi jim Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije plačal vse opravljeno delo pa tudi skoraj pol milijona evrov za izplačilo dodatka za dvojezičnost. Po zakonu o sistemu plač javnih uslužbencev so v zadnjih letih za znanje italijanščine zaposlenim (redno zaposlenih je 625) izplačali več kot 430 tisočakov, zdravstvena blagajna pa jim tega ne prizna. Vodstvo bolnišnice mora do 17. oktobra zato pripraviti sanacijski 
program.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.