Slovenija
22 ogledov

V Novi Gorici trikrat bolje kot v Izoli

Silvan Saksida mediaspeed
Poslovanje. V izolski splošni bolnišnici samo za zdravila dolgujejo skoraj šest milijonov evrov.

Bolnišnice. V Splošni bolnišnici (SB) dr. Franca Derganca Nova Gorica finančnih težav nimajo. Vse zapadle obveznosti plačujejo v pogodbenih rokih, trdijo, poleg tega poslujejo pozitivno – trenutno imajo okoli pol milijona evrov presežka odhodkov nad prihodki.

V drugi primorski SB, v Izoli, pa so rezultati poslovanja slabi. Izguba v prvih devetih mesecih letos znaša blizu 1,1 milijona evrov. Po besedah direktorja Janija Derniča samo dobaviteljem zdravil dolgujejo dobrega 5,7 milijona evrov, dolgujejo pa tudi drugim dobaviteljem.

Dodatek za dvojezičnost

V Izoli trdijo, da bi poslovali bolje, če bi jim Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije plačal vse opravljeno delo pa tudi skoraj pol milijona evrov za izplačilo dodatka za dvojezičnost. Po zakonu o sistemu plač javnih uslužbencev so v zadnjih letih za znanje italijanščine zaposlenim (redno zaposlenih je 625) izplačali več kot 430 tisočakov, zdravstvena blagajna pa jim tega ne prizna. Vodstvo bolnišnice mora do 17. oktobra zato pripraviti sanacijski 
program.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.