V NSi našli kandidata za predsedniško tekmo

Foto: NSi
Foto: NSi
Neuradno stranka NSi v predsedniško tekmo pošilja Janeza Ciglerja Kralja.
Oglej si celoten članek

V NSi so po dvodnevni klavzuri po neuradnih informacijah STA sprejeli odločitev, da bodo v bitko za predsednika republike poslali vodjo poslancev in nekdanjega ministra za delo Janeza Ciglerja Kralja. Doslej so sicer uradno čakali odločitev nekdanje evropske poslanke Ljudmile Novak, a se ta za kandidaturo ni odločila.

Po odločitvi Novakove so sicer v stranki razpravljali o več možnostih, med možnimi kandidati, ki bi jih stranka lahko podprla, pa se je omenjalo člana izvršilnega odbora stranke Janeza Pogorelca ter predsednika državnega sveta in podpredsednika stranke Konkretno Alojza Kovšco.

A se, kot kaže, za to niso odločali in bodo tako v boj poslali dolgoletnega člana stranke Ciglerja Kralja. Preden je zdajšnji vodja poslancev sedel v poslanske klopi, je bil od leta 2006 krajši čas zaposlen kot strokovni sodelavec poslanske skupine NSi za odnose z javnostmi, se nato za nekaj časa poslovil od DZ, leta 2012 pa se je v parlament vrnil kot strokovni sodelavec poslanske skupine NSi.

Več o njegovi kandidaturi bo sicer znano po današnji novinarski konferenci stranke.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 17:52 6. September 2022.

    Za reklamo delat bo dober. Se bo vsaj malo več govorilo o nsi in to jim je cilj. Kaj se …

  • 17:27 6. September 2022.

    Kaj Kraj😌, edina prava kandidatka Nsi bi bila V.Č.Špelič, ko jo človek vidi in sliši, te takoj nekam prime. Tja, …

  • 16:39 6. September 2022.

    počas si jih bo pa nabral za cel avtobus ... upam, da imajo tv hiše dovolj prostora v svojih studijih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.