Plaz v občini Bohinj: Eden je zaslišal pok, nato je vse tri odneslo

Foto: Profimedia
Klicali so reševalce.
Oglej si celoten članek

V občini Bohinj je danes okoli 12. ure v vzhodni grapi Tošca kložasti plaz odnesel tri alpiniste, pri čemer sta se dva poškodovala. Oba poškodovana so reševalci s helikopterjem prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice, poroča center za obveščanje. Posredovali so gorski reševalci GRS Bohinj in helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika.

"Po podatkih s katerimi razpolagamo so trije gorniki plezali vzhodno grapo v Tošcu. Eden izmed njih je zaslišal pok, nakar je vse tri zajel in odnesel snežni kložasti plaz. Na kraju so jim pomoč nudili gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna helikopterska posadka z Brnika. 35-letni gornik in 27-letna gornica sta bila lahko telesno poškodovana in s helikopterjem Slovenske vojske prepeljana v zdravstveno ustanovo. Tretji, 31-letni gornik, ni bil telesno poškodovan in se je sam vrnil v dolino. Vsi trije so bili primerno opremljeni (obutev, oblačila, čelada, cepin, plezalni pas)," so sporočili policisti kranjske policijske uprave.

 

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 08:59 3. Januar 2024.

    Verjetno bodo zraven ogromnih stroškov na račun davkoplačevalcev prejeli še pohvalo,ker so bili dobro "opremljeni" za takšen bebast podvig.......

  • 23:27 2. Januar 2024.

    "V občini Bohinj plaz odnesel tri alpiniste.".....Nekaj več natačnosti ne bi škodovalo , ker nekoč je bil Bohinj del občine …

  • 23:11 2. Januar 2024.

    Budale neumne. Kaj rinejo v gore, če je čez vikend snežilo in se sneg še ni sprijel s podlago??? Če …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.