Slovenija
5187 ogledov

Plaz v občini Bohinj: Eden je zaslišal pok, nato je vse tri odneslo

snežni plaz
Klicali so reševalce.

V občini Bohinj je danes okoli 12. ure v vzhodni grapi Tošca kložasti plaz odnesel tri alpiniste, pri čemer sta se dva poškodovala. Oba poškodovana so reševalci s helikopterjem prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice, poroča center za obveščanje. Posredovali so gorski reševalci GRS Bohinj in helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika.

"Po podatkih s katerimi razpolagamo so trije gorniki plezali vzhodno grapo v Tošcu. Eden izmed njih je zaslišal pok, nakar je vse tri zajel in odnesel snežni kložasti plaz. Na kraju so jim pomoč nudili gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna helikopterska posadka z Brnika. 35-letni gornik in 27-letna gornica sta bila lahko telesno poškodovana in s helikopterjem Slovenske vojske prepeljana v zdravstveno ustanovo. Tretji, 31-letni gornik, ni bil telesno poškodovan in se je sam vrnil v dolino. Vsi trije so bili primerno opremljeni (obutev, oblačila, čelada, cepin, plezalni pas)," so sporočili policisti kranjske policijske uprave.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • sam1 08:59 03.januar 2024.

    Verjetno bodo zraven ogromnih stroškov na račun davkoplačevalcev prejeli še pohvalo,ker so bili dobro "opremljeni" za takšen bebast podvig.......

  • Avatar mahatma2
    mahatma2 23:27 02.januar 2024.

    "V občini Bohinj plaz odnesel tri alpiniste.".....Nekaj več natačnosti ne bi škodovalo , ker nekoč je bil Bohinj del občine Radovljica in če bi bilo tako v tistih časih tako napisano kot je tule bi se glasilo " V občini ...prikaži veči Radovljica je plaz odnesel tri alpiniste"

  • a3479c8857678e87df3c796b6335aa01be0c1022 23:11 02.januar 2024.

    Budale neumne. Kaj rinejo v gore, če je čez vikend snežilo in se sneg še ni sprijel s podlago??? Če bi tepci na netu preverili lavinski bilten, bi videli, da je nad 1800m napovedana znatna nevarnost plazov (3. stopnja od ...prikaži več petih). Po takem se ne rine v gore. Idioti so dobesedno izzivali nesrečo, zato bi jim bilo treba reševanje zaračunat.