V obstreljenem avtomobilu tudi ženska in otrok

Foto: Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Foto: Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
V avtomobilu, na katerega je med vožnjo streljal 26-letnik, sta bila poleg 36-letnega moškega tudi ženska in štiriletni otrok. Storilec je oškodovanca poskušal umoriti na treh različnih lokacijah.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek v večernih urah je 26-letni moški iz okolice Maribora poskušal umoriti 36-letnega moškega. Policijska preiskava je pokazala, da je osumljeni oškodovanca poskušal umoriti na treh različnih lokacijah v Mariboru. 

Najprej je na oškodovanca streljal na parkirišču nekdanje trgovine Lesnina v Hočah. Moški je bil v osebnem avtomobilu, poleg njega pa sta bila še 32-letna ženska in štiriletni otrok. Oškodovanec je po streljanju sunkovito odpeljal v smeri centra mesta. Osumljeni mu je ves čas sledil.

Med zasledovanjem sta vozila po stari cest od Hoč proti Betnavi, mimo Papeške ceste in za tem po Streliški in Ljubljanski cesti ter po cesti Proletarskih brigad v Mariboru, kjer je oškodovancu uspelo pobegniti. 

Zamenjal vozilo in mu sledil naprej

Osumljeni se je presedel v drugo vozilo in oškodovanca izsledil, ko se je ta sam vozil proti avtocesti A1 v Hočah. Po vstopu na avtocesto je oškodovanca prehitel, mu zaprl pot ter ga tako prisilil, da je ustavil. Za tem je osumljeni izstopil iz svojega vozila in streljal proti oškodovancu. Ta je začel vzvratno voziti po avtocesti in se vzvratno pripeljal do prvega semaforiziranega križišča v Hočah ter uspel pobegniti.

Odpeljal je nazaj proti centru mesta, a mu je tudi tokrat osumljeni sledil. V bližini trgovine Harvey Norman na Tržaški cesti se mu je uspel približati in med vožnjo večkrat ustreliti proti njemu. Eden od nabojev je prebil prtljažni del vozila in naslonjalo zadnjega ter sprednjega levega sedeža. Pri tem je naboj zadel oškodovanca v ledveni del. Kljub temu mu je uspelo nadaljevati z vožnjo v smeri centra, kjer je pobegnil na policijsko postajo. 

Osumljeni 26-letni moški se je istega dne, nekaj minut pred polnočjo na prigovarjanje svojcev sam predal policiji. Motiva za njegova dejanja sta bila ljubosumje in maščevanje. 

Grozi mu najmanj petnajst let zapora

Moški je osumljen poskusa umora in povzročitve splošne nevarnosti, saj sta bila v prvo opisanem primeru streljanja v vozilu oškodovanca še ženska in otrok. Poleg tega je osumljeni streljal na oškodovanca med vožnjo v cestnem prometu in z objestno vožnjo ogrožal ostal udeležence v cestnem prometu. Moški je osumljen tudi nasilja v družini, ker je v letih 2015 in 2016 večkrat pretepel zunajzakonsko partnerko.

Za poskus umora mu grozi zaporna kazen najmanj petnajstih let, za kaznivi dejanji povzročitve splošne nevarnosti in nasilja v družini pa zaporna kazen do petih let. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 20:33 16. Marec 2017.

    Mene zanima , če so mu vzeli izpit in avtomobila , ki sta bila sredstvi pri kaznivem dejanju . Zanima …

  • 16:00 16. Marec 2017.

    Po podrobnejši preiskavi gre za starega znanca CSD, policije in okolice ..............,ki pri svojih rosnih letih ne kaže na volje …

  • 14:19 16. Marec 2017.

    Dobar dan svima predstavila bih gospodina koji mi je jako puno do sada pomogao i čovjek koji stvarno ima PRAVE …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.