V okolici Ljubljane bodo posekali skoraj 300 dreves

Foto: Anže Petkovšek Sečnja in spravilo lesa pod Rožnikom nad cesto 27. aprila.
Foto: Anže Petkovšek Sečnja in spravilo lesa pod Rožnikom nad cesto 27. aprila.
V gozdu nad Policijsko akademijo v Tacnu bodo februarja izvajali sečnjo.
Oglej si celoten članek

Zavod za gozdove je za posek označil skoraj 300 dreves, skupaj 481 kubičnih metrov lesa. Kot so sporočili z zavoda, je sečnja potrebna zaradi pomladitve oz. obnove gozda.

Po navodilih ljubljanske območne enote zavoda za gozdove bosta morala biti sečnja in spravilo lesa opravljena tako, da bo gozd poškodovan v čim manjši meri. Še posebej bo treba paziti na gozdna tla, mladje in preostalo drevje v gozdu. Po poseku bo treba urediti sečišče ter v prvotno stanje spraviti gozdne poti in prometnice, so dodali.

Obiskovalcem gozda svetujejo, naj se v času sečnje zaradi lastne varnosti izognejo delovišču ter naj upoštevajo opozorila in navodila Zavoda za gozdove Slovenije, lastnika gozda Mestne občine Ljubljana in izvajalcev del. Če se bodo kljub temu podali na območje sečnje, naj ne nosijo slušalk, ki bi preprečile zaznavo dogajanja na delovišču. Lastnikom psov svetujejo, naj imajo pse na vrvici.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.