Slovenija
1367 ogledov

V okolici Ljubljane bodo posekali skoraj 300 dreves

Sečnja lesa Anže Petkovšek Sečnja in spravilo lesa pod Rožnikom nad cesto 27. aprila.
V gozdu nad Policijsko akademijo v Tacnu bodo februarja izvajali sečnjo.

Zavod za gozdove je za posek označil skoraj 300 dreves, skupaj 481 kubičnih metrov lesa. Kot so sporočili z zavoda, je sečnja potrebna zaradi pomladitve oz. obnove gozda.

Po navodilih ljubljanske območne enote zavoda za gozdove bosta morala biti sečnja in spravilo lesa opravljena tako, da bo gozd poškodovan v čim manjši meri. Še posebej bo treba paziti na gozdna tla, mladje in preostalo drevje v gozdu. Po poseku bo treba urediti sečišče ter v prvotno stanje spraviti gozdne poti in prometnice, so dodali.

Obiskovalcem gozda svetujejo, naj se v času sečnje zaradi lastne varnosti izognejo delovišču ter naj upoštevajo opozorila in navodila Zavoda za gozdove Slovenije, lastnika gozda Mestne občine Ljubljana in izvajalcev del. Če se bodo kljub temu podali na območje sečnje, naj ne nosijo slušalk, ki bi preprečile zaznavo dogajanja na delovišču. Lastnikom psov svetujejo, naj imajo pse na vrvici.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.