“V osmih letih do druge lige”

Foto: NK Tržič
Foto: NK Tržič
NK Tržič 2012. Nov klub po dobrih desetih letih brez nogometa.
Oglej si celoten članek

V mestu pod Karavankami je po desetih letih znova zaživel nogomet. “Za množičnost se ni bati,” je ob ustanovitvi Nogometnega kluba (NK) Tržič 2012 dejal njegov predsednik Goran Novković in dodal: “Igrišča so polna otrok, nogometni krožek v šoli pa jih vsako leto obišče vsaj 45.”

Tržiški klub naj bi se prvih tekmovanj udeležil že jeseni, ko bo nastopal s selekcijami od osem do 12 let. V nekaj letih naj bi postavil na noge tudi močno člansko ekipo. “Po petih, šestih letih bi bili radi v tretji članski nogometni ligi, v osmih letih pa že v drugi,” je ambiciozno pripomnil Novković.

V Bistrici bo zraslo igrišče

V kabinetu župana Boruta Sajovica napore ob ustanovitvi novega kluba podpirajo. “Interes za nogomet v občini je velik,” se zaveda Sajovic in napoveduje, da bo v Bistrici do novega šolskega leta zraslo malo igrišče z umetno travo, vredno 60 tisoč evrov. “Če bodo skupine začele redno vaditi, bo v naslednjih letih ena od prioritet izgradnja velikega nogometnega igrišča,” obljublja, najverjetnejša pa je še vedno lokacija pod policijsko postajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.