Slovenija
30 ogledov

“V osmih letih do druge lige”

NK Tržič NK Tržič
NK Tržič 2012. Nov klub po dobrih desetih letih brez nogometa.

V mestu pod Karavankami je po desetih letih znova zaživel nogomet. “Za množičnost se ni bati,” je ob ustanovitvi Nogometnega kluba (NK) Tržič 2012 dejal njegov predsednik Goran Novković in dodal: “Igrišča so polna otrok, nogometni krožek v šoli pa jih vsako leto obišče vsaj 45.”

Tržiški klub naj bi se prvih tekmovanj udeležil že jeseni, ko bo nastopal s selekcijami od osem do 12 let. V nekaj letih naj bi postavil na noge tudi močno člansko ekipo. “Po petih, šestih letih bi bili radi v tretji članski nogometni ligi, v osmih letih pa že v drugi,” je ambiciozno pripomnil Novković.

V Bistrici bo zraslo igrišče

V kabinetu župana Boruta Sajovica napore ob ustanovitvi novega kluba podpirajo. “Interes za nogomet v občini je velik,” se zaveda Sajovic in napoveduje, da bo v Bistrici do novega šolskega leta zraslo malo igrišče z umetno travo, vredno 60 tisoč evrov. “Če bodo skupine začele redno vaditi, bo v naslednjih letih ena od prioritet izgradnja velikega nogometnega igrišča,” obljublja, najverjetnejša pa je še vedno lokacija pod policijsko postajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.