V petek končno branje obtožnice

Foto: Žurnal24 Tajni policijski sodelavec, ki naj bi sodeloval v postopku zoper Zidarja, po oce
Čista lopata. Gradbenim baronom bo sodila ista sodnica, ki dokazov ne bo izločila.
Oglej si celoten članek

Tretjič. V petek bo tožilka za pregon organiziranega kriminala predvidoma prebrala obtožnico Ivanu Zidarju, Hildi Tovšak in Dušanu Črnigoju, ki bi jim morali na ljubljanskem sodišču v preteklih mesecih že dvakrat začeti soditi.

Zagovorniki šefov vodilnih gradbenih podjetij, ki so se potegovala za pridobitev poslov z načrtovano gradnjo nadzornega letališkega stolpa na Brniku, namreč niso prepričali predsednice sodišča, naj presojanje o najodmevnejši gradbinski aferi dodeli novemu sodniku.

“Zgolj navedbe zagovornikov v zahtevah za izločitev dokazov in predložena dokazila ne omogočajo ugotovitve, da so dokazi pridobljeni nezakonito, saj navedbe zagovornikov niso bile izkazane,” odločitev svoje začasne predsednice Martine Erzin pojasnjujejo na sodišču.

“Ni zaščitena priča”
Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar pa tožilke ne bo kaznovala, ker naj bi nezakonito razkrila ime tajnega policijskega sodelavca, ki naj bi sodeloval pri nezakonitem pridobivanju dokazov zoper Ivana Zidarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.