Slovenija
22 ogledov

V petek končno branje obtožnice

Tajni policijski sodelavec, ki naj bi sodeloval v postopku zoper Zidarja, po oce Žurnal24 main
Čista lopata. Gradbenim baronom bo sodila ista sodnica, ki dokazov ne bo izločila.

Tretjič. V petek bo tožilka za pregon organiziranega kriminala predvidoma prebrala obtožnico Ivanu Zidarju, Hildi Tovšak in Dušanu Črnigoju, ki bi jim morali na ljubljanskem sodišču v preteklih mesecih že dvakrat začeti soditi.

Zagovorniki šefov vodilnih gradbenih podjetij, ki so se potegovala za pridobitev poslov z načrtovano gradnjo nadzornega letališkega stolpa na Brniku, namreč niso prepričali predsednice sodišča, naj presojanje o najodmevnejši gradbinski aferi dodeli novemu sodniku.

“Zgolj navedbe zagovornikov v zahtevah za izločitev dokazov in predložena dokazila ne omogočajo ugotovitve, da so dokazi pridobljeni nezakonito, saj navedbe zagovornikov niso bile izkazane,” odločitev svoje začasne predsednice Martine Erzin pojasnjujejo na sodišču.

“Ni zaščitena priča”
Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar pa tožilke ne bo kaznovala, ker naj bi nezakonito razkrila ime tajnega policijskega sodelavca, ki naj bi sodeloval pri nezakonitem pridobivanju dokazov zoper Ivana Zidarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.