V petek zvečer na večerjo v park

Foto: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik Foto: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik Foto: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik Foto: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik Foto: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik Foto: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Si predstavljate, da bi poletne vikende začenjali z dobro hrano iz Okusov Kamnika ob spremljavi prijetne glasbe in v sproščenem vzdušju?
Oglej si celoten članek

Trend ulične kuhinje prihaja tudi v Kamnik, a v nekoliko drugačni različici. Kuhanje bo namreč potekalo v romantičnem večernem vzdušju z glasbeno spremljavo.

»Vsak petek zvečer se bo park Evropa v Kamniku spremenil v udobno jedilnico z ležalniki, mizicami in prijetnim ambientom,« dogodek opisuje Samo Trtnik iz Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik. Vse skupaj se bo začelo ob 17. uri, ko se bodo na stojnicah s svojimi specialitetami predstavljali gostninski ponudniki. Ker pa k dobri hrani paše dobro pivo, bo poskrbljeno, da bodo na voljo tudi kamniška piva.

»Vsak večer bomo poskrbeli tudi za posebno glasbeno vzdušje. Tako se nam bodo na prvem kulinaričnem večeru, ki bo ta petek, 7. julija, pridružili Kvatropirci in Ognjeni muzikantje. Ti bodo zagotovo poskrbeli za odlično vzdušje,« izpostavlja Trtnik. Glavno kulinarično vlogo bodo igrale jedi, ki so del Okusov Kamnika. »Na voljo bodo jedi iz trniča, kamniška kajžerca in tudi druge lokalno obarvane dobrote. Nekaj gostincev je že izdalo svoje skrivnosti, nekaj pa jih še skrbno skriva,« v smehu dodaja sogovornik.

Ta petek je šele prvi tovrstni večer, sledili bodo potem še drugi – vsak julijski petek. »V parku Evropa bomo vsakič poskrbeli za odlično vzdušje in za glasbeno spremljavo, gostinci bodo zagotovili dobro hrano, obiskovalci pa naj s seboj prinesejo dobro voljo,« še pravi Trtnik, ki že za prihodnji teden napoveduje manjše presenečenje.

Pogovor pa zaključuje s povabilom: »Glavna sestavina vsake kuhinje na odprtem je druženje.Zato bodite del kulinaričnega dogajanja v Kamniku tudi vi.«

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.