Slovenija
80 ogledov

V petek zvečer na večerjo v park

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
1/6
Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Si predstavljate, da bi poletne vikende začenjali z dobro hrano iz Okusov Kamnika ob spremljavi prijetne glasbe in v sproščenem vzdušju?

Trend ulične kuhinje prihaja tudi v Kamnik, a v nekoliko drugačni različici. Kuhanje bo namreč potekalo v romantičnem večernem vzdušju z glasbeno spremljavo.

»Vsak petek zvečer se bo park Evropa v Kamniku spremenil v udobno jedilnico z ležalniki, mizicami in prijetnim ambientom,« dogodek opisuje Samo Trtnik iz Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik. Vse skupaj se bo začelo ob 17. uri, ko se bodo na stojnicah s svojimi specialitetami predstavljali gostninski ponudniki. Ker pa k dobri hrani paše dobro pivo, bo poskrbljeno, da bodo na voljo tudi kamniška piva.

»Vsak večer bomo poskrbeli tudi za posebno glasbeno vzdušje. Tako se nam bodo na prvem kulinaričnem večeru, ki bo ta petek, 7. julija, pridružili Kvatropirci in Ognjeni muzikantje. Ti bodo zagotovo poskrbeli za odlično vzdušje,« izpostavlja Trtnik. Glavno kulinarično vlogo bodo igrale jedi, ki so del Okusov Kamnika. »Na voljo bodo jedi iz trniča, kamniška kajžerca in tudi druge lokalno obarvane dobrote. Nekaj gostincev je že izdalo svoje skrivnosti, nekaj pa jih še skrbno skriva,« v smehu dodaja sogovornik.

Ta petek je šele prvi tovrstni večer, sledili bodo potem še drugi – vsak julijski petek. »V parku Evropa bomo vsakič poskrbeli za odlično vzdušje in za glasbeno spremljavo, gostinci bodo zagotovili dobro hrano, obiskovalci pa naj s seboj prinesejo dobro voljo,« še pravi Trtnik, ki že za prihodnji teden napoveduje manjše presenečenje.

Pogovor pa zaključuje s povabilom: »Glavna sestavina vsake kuhinje na odprtem je druženje.Zato bodite del kulinaričnega dogajanja v Kamniku tudi vi.«