V Podutiku novih 400 stanovanj

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Soseska. Investitor je Factor nepremičnine.
Oglej si celoten članek

Gradnjo 13 stanovanjskih blokov s štirimi ali petimi etažami, treh dvojčkov in petih posameznih hiš v Podutiku predvideva dopolnjeni osnutek občinskega podrobnega prostorskega načrta, ki ga bodo mestni svetniki obravnavali na ponedeljkovi seji.

Investitor Factor nepremičnine namreč želi med Cesto Andreja Bitenca, Pilonovo cesto in predvidenim podaljškom ceste Pod Kamno Gorico zgraditi skoraj 400 stanovanj. Gre za območje, obdano z enodružinskimi hišami, večji del pa meji na njive in travnike, vendar je tudi na teh v prihodnosti predvidena dodatna stanovanjska zazidava. Investitor bo moral pred začetkom gradnje odstraniti tri objekte in izvesti arheološke raziskave, za katere bo moral pridobiti kulturnovarstveno soglasje. Prav tako bo moral pridobiti del zemljišč, kjer je predvidena gradnja, ki so še v lasti fizičnih oseb. Družba Factor nepremičnine ima sicer le 7.500 evrov ustanovnega kapitala, prijavljena pa je na istem naslovu kot Factor banka.

Znanci iz zgodbe o Merkurju

Solastniki Factorja nepremičnin so Stanko Glavan, Boris Milevoj, Boris Miklavčič in Luka Bele, ki so tudi solastniki Factor leasinga. Ta je od lani v stečaju, prej pa je sodeloval pri propadlem poskusu menedžerskega prevzema Merkurja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:09 16. Marec 2013.

    Danes se gradi, če že individualno s svojimi rokami in z čim manjšimi stroški.

  • 18:08 16. Marec 2013.

    Investitorji znani kot luzerji v finančnih vodah, ljudje nimajo denarja, če bi se že teli lotili gradnje, služb ni s …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.