Slovenija
119 ogledov

V Podutiku novih 400 stanovanj

Zemljišče Pod Kamno Gorico Anže Petkovšek
Soseska. Investitor je Factor nepremičnine.

Gradnjo 13 stanovanjskih blokov s štirimi ali petimi etažami, treh dvojčkov in petih posameznih hiš v Podutiku predvideva dopolnjeni osnutek občinskega podrobnega prostorskega načrta, ki ga bodo mestni svetniki obravnavali na ponedeljkovi seji.

Investitor Factor nepremičnine namreč želi med Cesto Andreja Bitenca, Pilonovo cesto in predvidenim podaljškom ceste Pod Kamno Gorico zgraditi skoraj 400 stanovanj. Gre za območje, obdano z enodružinskimi hišami, večji del pa meji na njive in travnike, vendar je tudi na teh v prihodnosti predvidena dodatna stanovanjska zazidava. Investitor bo moral pred začetkom gradnje odstraniti tri objekte in izvesti arheološke raziskave, za katere bo moral pridobiti kulturnovarstveno soglasje. Prav tako bo moral pridobiti del zemljišč, kjer je predvidena gradnja, ki so še v lasti fizičnih oseb. Družba Factor nepremičnine ima sicer le 7.500 evrov ustanovnega kapitala, prijavljena pa je na istem naslovu kot Factor banka.

Znanci iz zgodbe o Merkurju

Solastniki Factorja nepremičnin so Stanko Glavan, Boris Milevoj, Boris Miklavčič in Luka Bele, ki so tudi solastniki Factor leasinga. Ta je od lani v stečaju, prej pa je sodeloval pri propadlem poskusu menedžerskega prevzema Merkurja.

Komentarjev 2
  • McBobo 18:09 16.marec 2013.

    Danes se gradi, če že individualno s svojimi rokami in z čim manjšimi stroški.

  • McBobo 18:08 16.marec 2013.

    Investitorji znani kot luzerji v finančnih vodah, ljudje nimajo denarja, če bi se že teli lotili gradnje, služb ni s tem pa tudi kreditov ne. V glavnem projekt že v štartu obsojen na propad.