V Posavju vlada obsedeno stanje

Foto: Nada Černič Cvetanovski Zavod Foto: Nada Černič Cvetanovski "Umetno" jezero pod naseljem Radna Foto: Nada Černič Cvetanovski Sevnica Foto: Nada Černič Cvetanovski Sneg Foto: Nada Černič Cvetanovski Sneg
Danes v Posavju vlada obsedeno stanje. V višjih predelih je napadlo 15 in več centimetrov snega in še naprej sneži. Zaradi mokrega snega prihaja do snegoloma.
Oglej si celoten članek

„Mislili smo, da na strelišču na Radni poteka strelsko tekmovanje,“ je povedala poslušalka, ko je poslušala nenehno rafalno streljanje. Izkazalo se je, da gre za snegolom, saj podrta drevesa sprožajo verižne reakcije  in se podira gozd. Po prvih ocenah je škoda velika, kakšna je v resnici, bo znano po tem, ko bo s cest odstranjeno drevje.

Zaradi obilice podrtih dreves so pretrgane električne žice in nekaj tisoč gospodinjstev je še zdaj brez toka. Na delu so cestne službe, električarji, gasilci in civilna zaščita, a tudi občani so se samoorganizirali, vzeli v roke motorke in sekire in skušajo  očistiti ceste, da bi po njih stekel promet. Življenje v nekaterih predelih Posavja je danes dobesedno obstalo, saj  zaradi razdejanja enostavno ni moč nikamor priti.

Po podatkih regijskega centra za obveščanje  je bilo v krški občini brez elektrike tisoč gospodinjstev, v brežiški občini nekaj več, v Kostanjevici dobrih dvesto , v sevniški občini pa kar 3200 gospodinjstev.

Večina cest je bila danes zaprta, pojavljali so se plazovi, ponekod poplave, precej dela pa je bilo tudi s prečrpavanjem meteorne vode.

V Posavju, kjer je veliko gospodinjstev še kar v temi, s strahom pričakujejo noč, še zlasti zato, ker je spet začelo obilno snežiti.

Vreme je v celotni državi povzročilo veliko težav.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:29 28. Oktober 2012.

    "Do snegoloma pride v posebnih pogojih. Temperatura zraka mora biti dovolj nizka, padati pa mora moker sneg. Ta primrzne na …

  • zic
    18:09 28. Oktober 2012.

    kaj pa pomeni snegolom...kr ene nove besede se zmišljujete??

  • 17:38 28. Oktober 2012.

    Posavje v obsedenem stanju.. pa 5 slik Sevnice od tega tri iz nhm, hehe. Kaj pa ostala mesta in vasI? …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.