V Preventu spet brez plač

Foto: Žurnal24
Skupno okoli 1.300 zaposlenih v podjetju Prevent avtomobilski deli in Prevent Global še ni prejelo junijskih plač.
Oglej si celoten članek

Prvi naj bi plače dobili proti koncu meseca, ko bo nemški partner Prevent DEV poravnal svoje obveznosti. Uprava je delavce o tem že obvestila, glavni sindikalist podjetja Vlado Zorman pa od uprave do konca tega tedna pričakuje pojasnila glede prihodnosti družbe.

Vodstvo družbe naj bi sicer do 23. julija predstavilo, kako kaže glede prihodnjega obstoja družbe in ali so bili pogovori s strateškim partnerjem, ki naj bi obetal delo, uspešni. O tem bodo v četrtek razpravljali tudi nadzorniki.

Zaposleni v podjetjih Prevent avtomobilski deli in v družbi Prevent Global so zaradi likvidnostnih težav krovne družbe tudi prejšnji mesec prejeli plače z zamudo, pa še te so zaposleni v krovni družbi dobili s pomočjo kredita, ki ga je zagotovila ena od hčerinskih družb Prevent Globala. Likvidnostne težave družbe, ki so posledica zmanjšanja naročil, so tudi razlog, da bo podjetje odpustilo 378 delavcev od okoli dva tisoč, kolikor jih skupina zaposluje v Sloveniji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.