Slovenija
11 ogledov

V Preventu spet brez plač

Žurnal24 main
Skupno okoli 1.300 zaposlenih v podjetju Prevent avtomobilski deli in Prevent Global še ni prejelo junijskih plač.

Prvi naj bi plače dobili proti koncu meseca, ko bo nemški partner Prevent DEV poravnal svoje obveznosti. Uprava je delavce o tem že obvestila, glavni sindikalist podjetja Vlado Zorman pa od uprave do konca tega tedna pričakuje pojasnila glede prihodnosti družbe.

Vodstvo družbe naj bi sicer do 23. julija predstavilo, kako kaže glede prihodnjega obstoja družbe in ali so bili pogovori s strateškim partnerjem, ki naj bi obetal delo, uspešni. O tem bodo v četrtek razpravljali tudi nadzorniki.

Zaposleni v podjetjih Prevent avtomobilski deli in v družbi Prevent Global so zaradi likvidnostnih težav krovne družbe tudi prejšnji mesec prejeli plače z zamudo, pa še te so zaposleni v krovni družbi dobili s pomočjo kredita, ki ga je zagotovila ena od hčerinskih družb Prevent Globala. Likvidnostne težave družbe, ki so posledica zmanjšanja naročil, so tudi razlog, da bo podjetje odpustilo 378 delavcev od okoli dva tisoč, kolikor jih skupina zaposluje v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.