V Preventu spontano ustavili delo

Foto: Žurnal24
V slovenjgraškem Preventu zavrelo. Delavke ustavile delo in zahtevale pojasnila glede včerajšnje razglasitve insolventnosti. Zorman: Končna odločitev pade v ponedeljek.
Oglej si celoten članek

Delavci so prekinili delo okoli pol dvanajste in zahtevali, naj jim kdo pojasni nastali položaj. ''Delavci so včerajšnje dogajanje in obvestila glede Preventove insolventnosti razumeli nekoliko drugače, zastrašujoče. Spraševali so se, ali so zdaj zastonj v službi, zato so bila potrebna pojasnila,'' je za zurnal24.si dejal Vlado Zorman, predsednik sindikata družb Prevent.

Odločitev pade v sredo

Danes so imeli sindikalisti tudi sestanek z upravo, na katerem so se seznanili z možnostmi, kako naprej. ''Predsednik uprave Renato Kranjc nas je seznanil, da je odprta le še ena možnost. Vendar če delavci na to varianto ne bodo pristali oziroma si tega ne želijo, potem je konec,'' pojasnjuje Zorman. Ta rešitev bi bila svež dotok denarja.

 

Dokončna odločitev o usodi Preventa bo tako znana v ponedeljek popoldne. Če se zadnja možnost ne bo izšla, bo tako Prevent najverjetneje prihodnji teden razglasil stečaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.