Slovenija
12 ogledov

V Preventu spontano ustavili delo

Žurnal24 main
V slovenjgraškem Preventu zavrelo. Delavke ustavile delo in zahtevale pojasnila glede včerajšnje razglasitve insolventnosti. Zorman: Končna odločitev pade v ponedeljek.

Delavci so prekinili delo okoli pol dvanajste in zahtevali, naj jim kdo pojasni nastali položaj. ''Delavci so včerajšnje dogajanje in obvestila glede Preventove insolventnosti razumeli nekoliko drugače, zastrašujoče. Spraševali so se, ali so zdaj zastonj v službi, zato so bila potrebna pojasnila,'' je za zurnal24.si dejal Vlado Zorman, predsednik sindikata družb Prevent.

Odločitev pade v sredo

Danes so imeli sindikalisti tudi sestanek z upravo, na katerem so se seznanili z možnostmi, kako naprej. ''Predsednik uprave Renato Kranjc nas je seznanil, da je odprta le še ena možnost. Vendar če delavci na to varianto ne bodo pristali oziroma si tega ne želijo, potem je konec,'' pojasnjuje Zorman. Ta rešitev bi bila svež dotok denarja.

 

Dokončna odločitev o usodi Preventa bo tako znana v ponedeljek popoldne. Če se zadnja možnost ne bo izšla, bo tako Prevent najverjetneje prihodnji teden razglasil stečaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.