V prihodnjih dneh bi nas lahko doleteli ti ukrepi

Foto: UKC LJ
Foto: UKC LJ
Vladna strokovna skupina se bo na podlagi rezultatov testiranj v prihodnjih dneh odločila, kakšne ukrepe bo predlagala vladi.
Oglej si celoten članek

Če se bo število okuženih povečevalo, še posebej število hospitaliziranih, bo treba ukrepe zaostriti in zaostrovati v določenih stopnjah, je v oddaji 24urZvečer povedala Bojana Beović, vodja vladne strokovne skupine za covid-19. Na to, da ni izključena ponovna razglasitev epidemije, sta v ponedeljek poleg Beovičeve opozorila tudi ministra Tomaž Gantar in Aleš Hojs

Beovićeva opozarja, da vse kaže na to, da bo zima prinesla bistveno slabšo situacijo. Resen problem je predvsem polnjenje bolnišnic z bolniki s covidom-19. Pričakujejo, da se bodo pozitivne posledice pred kratkim sprejetih ukrepov pokazale v tem tednu. Če ukrepi niso učinkoviti, bo treba zaostriti izvajanje obstoječih. Med drugim je omenila možnost izvajanja gostinskih dejavnosti in trgovine na tak način, da v teh prostorih ni velike gneče. 

Slovenija Če v 10 dneh ne bo učinka, bo v igri razglasitev epidemije

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je poudaril, da je treba čim bolj omejiti raznos okužb, kar želijo doseči tudi z nadzorom nad združevanjem na zasebnih zemljiščih, kar je, kot je dejal za 24urZvečer, ena od predlaganih stvari v PKP5. Povod za takšen predlog je veliko okužb, do katerih pride na zasebnih zabavah, porokah, pogrebih itd. "Gre za to, da bi inšpektorat ob asistenci policije, če bi jo želel, lahko izrekel kazen na zasebnih parcelah. Bolj govorimo o lokalih, prostorih, ki jih imajo zasebno v najemu," je pojasnil Hojs. 

Vse glasneje se omenja tudi možnost omejevanje delovanja fitnesov in podobnih ustanov. Beovićeva je poudarila, da strokovna skupina ni posebej razmišljala o omejevanju fitnesov. V ospredju je res dosledno upoštevanje ukrepov, ki so že v veljavi, mobilizacija vseh inšpekcijskih služb, da bi se vzdrževanje distance, razkuževanje res dosledno upoštevalo. 

Od danes Na Hrvaško spet brez karantene ali testa, po novem rdeči deli Avstrije

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 15:05 29. September 2020.

    "ukrepe zaostriti in zaostrovati" ... pa dejte nas na špago, al pa u kletko, po denar pa u bruselj, kjer …

  • 09:19 29. September 2020.

    Od danes so spremenili barvo na ORANŽNO vse hrvaške županije kjer imajo Slovenci svoje nepremičnine . Tako se lahko Počivalšek …

  • 09:14 29. September 2020.

    Lukašenko beloruski predsednik je jasno povedal, da mu je IMF bančna mafija ponujala celo milijardo evrov, če razglasi covid karanteno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.