V primežu banke in evrokratov

Foto: Žurnal24 Na občini upajo, da bodo Celovški dvori kmalu dobili uporabno dovoljenje. (Foto:
Celovški dvori. Tudi na jutrišnjem sestanku s podizvajalci predstavnikov banke ne bo.
Oglej si celoten članek

Združenje podizvajalcev, ki si prizadeva za poplačilo del v Celovških dvorih oziroma prejem izbrisnih pobotnic za stanovanja, ki so jih dobili za plačilo, je za jutri sklicalo nov sestanek. “Dokumentacijo bomo deponirali pri notarju in s tem začeli reševati težavo,” je dejal Mirko Požar, predsednik združenja. “Poskušali bomo privabiti tudi banko, ki ima ključ vseh rešitev,” je dodal. Dokumentacijo podizvajalcev Vegrad AM namreč potrebuje za pridobitev uporabnega dovoljenja, podizvajalci pa je, dokler ne dobijo plačila, ne želijo predati.

Vendar so z Nove Ljubljanske banke že sporočili, da jih na sestanku ne bo. “Morebitna udeležba banke na sestanku ne bi pripomogla k razreševanju njihovih pogodbenih razmerij,” so sporočili. Dodali so, da dogajanje spremljajo in razumejo težave podizvajalcev, vendar menijo, da je pravi naslov za reševanje težav Vegrad.

Ministrstvo za finance pa bo v sredo Evropski komisiji poslalo pojasnila o domnevni državni pomoči Vegradu. “Vsebine dopisa v tem trenutku podrobneje ne komentiramo, saj bi bilo z njo seznanjena prej kot Evropska komisija,” so še dodali na ministrstvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.