Slovenija
15 ogledov

V primežu banke in evrokratov

Na občini upajo, da bodo Celovški dvori kmalu dobili uporabno dovoljenje. (Foto: Žurnal24 main
Celovški dvori. Tudi na jutrišnjem sestanku s podizvajalci predstavnikov banke ne bo.

Združenje podizvajalcev, ki si prizadeva za poplačilo del v Celovških dvorih oziroma prejem izbrisnih pobotnic za stanovanja, ki so jih dobili za plačilo, je za jutri sklicalo nov sestanek. “Dokumentacijo bomo deponirali pri notarju in s tem začeli reševati težavo,” je dejal Mirko Požar, predsednik združenja. “Poskušali bomo privabiti tudi banko, ki ima ključ vseh rešitev,” je dodal. Dokumentacijo podizvajalcev Vegrad AM namreč potrebuje za pridobitev uporabnega dovoljenja, podizvajalci pa je, dokler ne dobijo plačila, ne želijo predati.

Vendar so z Nove Ljubljanske banke že sporočili, da jih na sestanku ne bo. “Morebitna udeležba banke na sestanku ne bi pripomogla k razreševanju njihovih pogodbenih razmerij,” so sporočili. Dodali so, da dogajanje spremljajo in razumejo težave podizvajalcev, vendar menijo, da je pravi naslov za reševanje težav Vegrad.

Ministrstvo za finance pa bo v sredo Evropski komisiji poslalo pojasnila o domnevni državni pomoči Vegradu. “Vsebine dopisa v tem trenutku podrobneje ne komentiramo, saj bi bilo z njo seznanjena prej kot Evropska komisija,” so še dodali na ministrstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.