V pripor dobiva grožnje

Foto: Žurnal24 Marconi naj bi denar vlagateljev nakazoval na osebne račune, ki so jih banke zam
Goljufija. Nello Marconi brez pojasnil, kam je izginilo 13 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Kočevcu Nellu Marconiju, ki se je novembra zaradi domnevne 13 milijonov evrov vredne poslovne goljufije znašel za zapahi, opeharjeni oškodovanci grozijo s smrtjo.

"Zbrane v dvorani opozarjam, da se zaradi tega sojenja na sodišču izvajajo poostreni varnostni ukrepi, ker smo pridobili podatek, da obtoženi v pripor prejema grožnje," je  pojasnjevala ljubljanska sodnica, preden je začela soditi 42-letnemu Marconiju.

Vsak je prišel sam
Več kot 600 vlagateljev naj bi od konca leta 2006 do predlani Marconijevemu podjetju Remius ob sklenitvi posojilnih pogodb vplačalo od pet tisoč do 300 tisoč evrov. Vložena sredstva pa naj bi Remius uporabil za vlaganje v sistem valutnega trgovanja in vlagateljem obljubljal vračilo vloženih sredstev z obrestmi iz ustvarjenih dobičkov.

"Vlagateljev je bilo okoli 1.100, torej več, kot trdi tožilstvo. Vsak se je za vplačilo odločil sam, skupno pa je bilo vsem izplačanega 2,5 milijona evrov z gotovino na roke, pri čemer so dobili potrdila o prejemu," je Marconi odgovoril na vprašanje tožilke, kam je naložil denar, ki so mu ga zaupali. Tožilstvo mu sicer tokrat na sodišču poskuša dokazati le poslovno goljufijo 14 vlagateljev, ki naj bi jih Remius oškodoval za okoli 727 tisoč evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.