Slovenija
27 ogledov

V pripor dobiva grožnje

Marconi naj bi denar vlagateljev nakazoval na osebne račune, ki so jih banke zam Žurnal24 main
Goljufija. Nello Marconi brez pojasnil, kam je izginilo 13 milijonov evrov.

Kočevcu Nellu Marconiju, ki se je novembra zaradi domnevne 13 milijonov evrov vredne poslovne goljufije znašel za zapahi, opeharjeni oškodovanci grozijo s smrtjo.

"Zbrane v dvorani opozarjam, da se zaradi tega sojenja na sodišču izvajajo poostreni varnostni ukrepi, ker smo pridobili podatek, da obtoženi v pripor prejema grožnje," je  pojasnjevala ljubljanska sodnica, preden je začela soditi 42-letnemu Marconiju.

Vsak je prišel sam
Več kot 600 vlagateljev naj bi od konca leta 2006 do predlani Marconijevemu podjetju Remius ob sklenitvi posojilnih pogodb vplačalo od pet tisoč do 300 tisoč evrov. Vložena sredstva pa naj bi Remius uporabil za vlaganje v sistem valutnega trgovanja in vlagateljem obljubljal vračilo vloženih sredstev z obrestmi iz ustvarjenih dobičkov.

"Vlagateljev je bilo okoli 1.100, torej več, kot trdi tožilstvo. Vsak se je za vplačilo odločil sam, skupno pa je bilo vsem izplačanega 2,5 milijona evrov z gotovino na roke, pri čemer so dobili potrdila o prejemu," je Marconi odgovoril na vprašanje tožilke, kam je naložil denar, ki so mu ga zaupali. Tožilstvo mu sicer tokrat na sodišču poskuša dokazati le poslovno goljufijo 14 vlagateljev, ki naj bi jih Remius oškodoval za okoli 727 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.