V projekt dodali 2,2 kilometra vodov

Foto: Žurnal24 Kanalizacijski sistem za zdaj gradijo na Cesti oktobrskih žrtev v Šentjerneju. (
Kanalizacijski sistem. Zgradili naj bi ga najpozneje leta 2013. Čistilna naprava bo dokončana konec maja.
Oglej si celoten članek

"Sprejetje novelacije je potrebno, ker smo v projekt dodali sekundarne vode," je pojasnil Janez Hrovat z oddelka za cestno in komunalno infrastrukturo. Na današnji seji občinskega sveta bodo namreč obravnavali spremembe investicijskega programa za izgradnjo kanalizacijskega sistema v občini, ki spada v drugo fazo projekta odvajanja in čiščenja odpadne vode v porečju Krke.

Namesto 8,3 kilometra kanalizacije je bodo zgradili 10,5 kilometra. "Spremeni se tudi rok izvedbe, in sicer na leta 2011, 2012 in 2013," je dodal. Naložba je zdaj ocenjena na skoraj 4,2 milijona evrov; od tega naj bi 54,5 odstotka sredstev pridobili iz kohezijskega sklada, 35,8 in 9,6 odstotka denarja pa iz občinskega oziroma državnega proračuna.

Gradnja že poteka
Čistilna naprava, ki je bila do tretje faze zgrajena že leta 2008, bo dokončana konec maja. "V okviru tega projekta pa se že gradi kanalizacijski sistem na Cesti oktobrskih žrtev," je povedal Hrovat in pristavil, da naj bi začeli preostali del kanalizacije graditi predvidoma maja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.